Hoe kan ik mijn spullen verzenden naar het buitenland?

Dit is het eerste artikel in de serie “Zending van je Spullen”, waarin verhuisexpert Meine van der Graaf van Home to Home je tips geeft voor de diverse zaken waarmee je te maken kunt krijgen bij verhuizing naar het zendingsgebied.

De zending van je spullen

Toen Jezus de tweeënzeventig uitzond, mocht men geen geldbuidel, reistas of sandalen meenemen (Lucas 10). Het lijkt me bij het reizen dat juist deze zaken de eerste dingen zijn die je checkt.

In de volgende reeks artikelen beschrijf ik hoe je tot de keuze komt over wat je wil meenemen naar je uitzending. Ook beschrijf ik de keuzes die je hebt bij het verhuizen van je spullen over de weg, door de lucht en over zee. Daarnaast zijn er een aantal dingen rond de verhuizing zelf, waar je rekening mee kan houden. Zoals altijd: Een goede voorbereiding is het halve werk. Veel zegen bij de voorbereidingen en op de (je) bestemming.

Of en hoeveel je meeneemt hangt van een aantal omstandigheden af.

Ben je van plan om binnen enkele jaren terug te keren naar Nederland? Misschien is het verhuren van je huis en inboedel dan een goed idee. Lees er over in dit artikel.

Een verhuizing heeft vaak een grote impact op je kinderen. In dit artikel geef ik enkele tips om je kinderen te helpen de verhuizing goed te doorlopen.

Ga je voor langere tijd of zelfs permanent weg? Dan zul je heel anders naar je spullen kijken. In dit artikel help ik je een goede verdeling te maken tussen wat mee gaat en weg gaat.

Er zijn diverse manieren om je goederen te transporteren. In dit artikel leg ik de mogelijkheden uit.

Tot slot nog een aantal overwegingen die u kunt maken voordat u een verhuisbedrijf inschakelt. Bekijk ze hier.

 

Over de schrijver

Was dit artikel nuttig?

(0 van 0 vonden dit artikel nuttig)