Hoe bepaal ik welke spullen ik meeneem of weg doe?

Dit artikel is onderdeel van de serie “Zending van je Spullen” door Home to Home verhuizingen.
Lees hier de introductie.

Indien je voor langere tijd weggaat en je je woning verlaat, dan ga je een verdeling maken van al je spullen in je woning.

Tip: Koop etiketten in verschillende kleuren om de soorten te verdelen en begin al te plakken.

Spullen naar de stort
Wat kan gewoon weg / stort. Vraag iedereen die op visite komt of ze er belang bij hebben. Dan is het zo weg en scheelt dat in het wegbrengen en je stort-tegoed/stortkosten.

Mooie spullen
Wat is nog te mooi om weg te doen? Als je iets wegdoet naar een bekende of een kringloopwinkel helpt dat vaak wel om er afscheid van te nemen.

Wat bewaar je?
Persoonlijke spullen die je niet mee wilt, maar ook niet weg wilt doen. Denk aan schriftjes van vroeger, poëzie albums, kinderkleding, wiegje, trouwjurk, fotoalbums, dia’s, video’s. Deze kun je goed uitzoeken, in dozen doen, op de doos de inhoud noteren en bij een familie lid op zolder plaatsen. Dit kan ook bij een (self-storage) opslagbedrijf of verhuisbedrijf opgeslagen worden, dat kost natuurlijk wat geld. En maar een paar tientjes per maand x 4 jaar is wel € 1.000.

Tip: Bij een tropische bestemming laat men ook wel regelmatig een selectie winterkleding/-jassen in Nederland achter. Scheelt in het bagage gewicht in het vliegtuig. En als je terug bent loop je er weer heerlijk behaaglijk bij.

Reisbagage
Hoeveel mag je mee in het vliegtuig? Wat wil je mee in het vliegtuig.

Reisvolume
Dan resteren de spullen die je wil houden, waar je een poosje zonder kan en die je wel op je bestemming wilt hebben. Afhankelijk van de bestemming wordt het vervoerd over de weg (m.n. Europa), door de lucht (bijvoorbeeld binnenland bestemmingen in Afrika, eilanden in Indonesië) of over de zee / oceanen. Lees meer over de diverse transport mogelijkheden in dit artikel.

Over de schrijver

Was dit artikel nuttig?

(0 van 0 vonden dit artikel nuttig)